Renswoudsestraatweg 40 6741MG Lunteren info@veluwevespatours.nl 06-11824416

Veluwe Vespa Tours

Beleef de Veluwe op een Italiaanse Vespa!

Routes

Bekijk hier onze voorgeprogrammeerde hele- en halve dag routes over de Veluwe en/of de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse vallei. Natuurlijk kunt u tijdens een dag Vespa rijden ook uw eigen route bedenken! Voor de Vespa Elettrica hebben we aparte routes; met de elektrische scooter mag er namelijk gereden worden op paden waar de gemotoriseerde scooters niet mogen komen!

Route 1: Radio Kootwijk

Deze route gaat langs Barneveld en het recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen naar Garderen. Hier passeert u de Beeldentuin met het Zandsculpturenfestijn, waar u zeker even een kijkje moet gaan nemen! Vervolgens leidt de route u via bos en heide gebieden naar Radio Kootwijk waar een bezoek aan de Basiliek (indien geopend) de moeite waard is. Vervolgens komt u via de bossen in Harskamp, en ziet u daar de Passiflorahoeve. Wanneer u daar uitgekeken bent rijdt u via de landerijen naar de Goudsberg bij Lunteren, waar uw laatste stop zich wellicht bevindt: ‘Het Uilenbos’! Met een speeltuin en kinderboerderij voor de kids. Reistijd 3,5 a 4 uur.                        

                                                                                              

Route 2: De Amerongse Berg

                                                                                                     

Deze route brengt u eerst bij Kasteel Renswoude, daarna rijdt u via de uitgestrekte landerijen naar Rhenen. Daar passeert u op de Grebbeberg het Militair Ereveld, om stil van te worden! Vervolgens komt u in het prachtige Rijnstadje Rhenen. Als u daar uitgekeken bent, vervolgt de route zich naar Elst om daar met de pont over te steken en even een stukje dijk te rijden. Daarna pakt u de pont weer terug en komt u aan bij het mooie kasteel Amerongen! U neemt nog een kijkje in het dorpje Leersum en rijdt dan via de Amerongse Berg terug naar Renswoude. Reistijd: 3,5 a 4 uur.

* Let op: u betaalt een kleine bijdrage om de pont te gebruiken.

 

Route 3: De Pyramide van Austerlitz

Deze route gaat via de landerijen naar het echte Veluwse dorp Lunteren. Vervolgens rijdt u via de buitengebieden naar achtereenvolgens de dorpjes Renswoude en Scherpenzeel. Neem een kijkje in de gezellige dorpskernen! U passeert daarna het Henschotermeer bij Woudenberg, om dan bij de Pyramide van Austerlitz te arriveren. U waant zich bijna in Egypte… Hier bevindt zich ook een speeltuin voor de kids! Daarna gaat het via bos, heide en landerijen met een prachtige tocht terug naar Lunteren! Reistijd: 3,5 a 4 uur.

Route 4: De Slaperdijk (halve dag)

Dit betreft een route voor een halve dag. U bekijkt eerst de Koepelkerk en het Kasteel in Renswoude, daarna rijdt u via de Slaperdijk naar Overberg. U rust even uit bij ‘De Weistaar’ in Maarsbergen. Vervolgens gaat het door de dorpskernen van Woudenberg en Scherpenzeel naar Museumboerderij de Grote Glind in Barneveld. Om tenslotte nog even de Walderveense molen aan te doen. Reistijd: 2,5 uur.

 

 

 

Route 5: De Schaffelaar (halve dag)

U rijdt eerst naar Barneveld Centrum. Hier stapt u van de scooter af en neemt een kijkje in het mooie centrum met o.a. de Oude Kerk en het standbeeld voor Jan van Schaffelaar. Hierna vervolgt u uw weg naar Kasteel & landgoed de Schaffelaar, nabij het centrum. De route leidt dan langs landerijen en door kleine dorpjes rond Barneveld, met daartussendoor wellicht een drankje in Voorthuizen! Reistijd: 2,5 uur.